Visie & Missie

Als positieve reactie op de vergrijzing, die zich de komende decennia nog stevig zal doorzetten, werd de nieuwe organisatie ‘Wederzijds Genoegen vzw’ vol enthousiasme opgericht. Wederzijds Genoegen staat voor de ontwikkeling, ondersteuning en uitvoering van kwaliteitsvolle, interactieve & verbindende activiteiten en projecten voor volwassenen, met een sterke focus op de doelgroep ‘senioren’.

De missie van Wederzijds Genoegen is tweeledig:

Wederzijds Genoegen is zich bewust van de nood aan kwalitatieve, ontspannende en interactieve activiteiten voor senioren. Daarom ontwikkelden we een aanbod van verbindende activiteiten en projecten. Zo bieden we interactieve optredens en voorstellingen aan, ontwikkelen we workshops binnen verschillende disciplines en doen we verbindende activiteiten en projecten. Ook organiseren we projecten op maat.

Vanuit die ervaring initiëren en coördineren we bovendien allerhande participatieve, culturele projecten waarbij we door middel van duurzame trajecten verschillende doelgroepen vanuit diverse sectoren activeren en vanuit hun eigen sterktes met elkaar verbinden. Wederzijds Genoegen neemt in dergelijke projecten als het ware de rol van 'curator' op, en brengt nieuwe en experimentele samenwerkingsverbanden tot stand waarin elke partner zal bijdragen vanuit z'n eigen expertise.

Ons aanbod zal regelmatig aangepast en vernieuwd worden, omdat we steeds de vinger aan de pols willen houden van wat er echt leeft bij de doelgroep.

Daarnaast is Wederzijds Genoegen ervan overtuigd dat de uitgebreide levenservaring van senioren een centralere plaats moet krijgen binnen onze samenleving. We willen niet enkel de levenskwaliteit van senioren, die nu al te vaak worden afgeschreven binnen onze maatschappij, verhogen, maar ook hun expertise optimaal inzetten om verbinding tussen mensen te realiseren en zo een goed functionerende  samenleving te creëren. Daarom zal Wederzijds Genoegen (culturele) projecten opzetten in samenwerkingen met andere organisaties of diensten, en hierbij steeds de krachten, talenten en passies van mensen verbinden en versterken.

‘Wederzijds genoegen’ heeft een aanbod voor volwassenen, maar focust vooral op senioren. Overal waar mensen samenkomen tijdens een feestavond, ontspanningsnamiddag, binnen een vereniging of in een woonzorgcentrum kan en zal ‘wederzijds genoegen’ een meerwaarde zijn.

‘Wederzijds Genoegen’ gaat steeds in interactie met haar publiek of haar deelnemers. We laten mensen schitteren en genieten van het samenzijn.

Onze diensten zijn uitermate geschikt voor verenigingen, dienstencentra, serviceclubs, woonzorgcentra en de (socio-) culturele sector.

Wil je op de hoogte gehouden worden van ons aanbod en onze projecten? Laat dan HIER je gegevens achter, zodat we je kunnen opnemen in ons mailingbestand. Heb je een concrete vraag? Stuur ons gerust een mailtje via info@wederzijdsgenoegen.be