PROJECTEN IN DE KIJKER

Hierbij vindt u enkele voorbeelden van projecten die we in het verleden reeds deden en die geleid hebben tot de opstart van ‘Wederzijds Genoegen’. Dergelijke projecten zullen we in de toekomst nog meer en nog beter doen. Ze zijn dus zeer relevant om een beeld te krijgen van wat ‘Wederzijds Genoegen’ allemaal kan betekenen.

Heb je zelf een goed idee voor een mogelijk project? Laat het ons weten via info@wederzijdsgenoegen.be

Project: REPRISE

Image

REPRISE brengt 120 jaar podiumkunsten in Haspengouw opnieuw tot leven. De unieke creaties en producties en ook de eigen adaptaties die doorheen de tijd op kleine en grote podia werden gebracht door de vele toneelgezelschappen, muziekverenigingen, revue- en cabaretgezelschappen, straattheaters, poppenspelers, circusartiesten en verhalenvertellers… maken deel uit van een nog onbekend stuk bewonerserfgoed van Haspengouw.

Erfgoed Haspengouw wil samen met Wederzijds Genoegen vzw en vele lokale en bovenlokale partners dit bijzondere cultureel erfgoed in kaart brengen, documenteren, grondig onderzoeken, duurzaam bewaren en opnieuw creatief tot leven brengen in een ‘reprise’. Lokale (erfgoed)verenigingen en podiumkunstenaars werken hiervoor samen in een participatief en co-creatief traject over grenzen van gemeenten en vrijetijdssectoren  heen om dit artistieke verleden te herwerken en op een eigentijdse manier voor een divers publiek te ontsluiten.

Meer info op de site van Erfgoed Haspengouw

ImageImage

Project: The Jeniors

Image

In samenwerking met Joka vzw, deden we de begeleiding van een intergenerationeel muziekproject, waarbij een groep jongeren samen met rusthuisbewoners een muziekgroep vormden.

Dit unieke project deed verschillende optredens, en haalde zelfs het nieuws.

Meer info op de site van Jokaweb

Image

Project: Storysongs

Image

Met het project Storysongs ging Erfgoed Haspengouw samen met muzikant Jonas van Esch op zoek naar streekgebonden levensliederen mét een verhaal in Haspengouw. De oude liederen van het project Storysongs zijn in een nieuw jasje gestoken door jonge muzikanten.

In 10 gemeentes werd een muzikant of groep gevonden die aan de slag ging met het lied uit zijn of haar gemeente. Zij kregen de opdracht om de originele tekst zoveel mogelijk te behouden. Muzikaal kregen zij carte blanche.

Alle interviews en herwerkte versies werden samengebracht in een mooie tentoonstellingsbox die doorheen Haspengouw reisde. Ook werden er in alle gemeentes optredens en voorstellingen georganiseerd voor jong en oud.

Meer info op de site van Erfgoed Haspengouw

ImageImage